Yannick, Xavi, Diez (Ton 82'), David, Paredes © (Edu 60'), Jorba (Roger 70'), Enric (Carlos 82'), Arévalo, Pages, Fernandez, Bacha
Chiné, Roca, D. Sánchez (Ermengol 5'), Edgar ©, Gabernet, Adrià, Piju, Sergi Grau, Isma Rojas (Jorge Díaz 78'), Raul Garcia (Gerard Roigé 53') i Jusi
Gol
Capita

CRÒNICA | JORNADA 18 (27/01/2013)
Cop de puny sobre la taula
Partidàs a Les Comes entre els dos millors equips de la categoria. Fran adelantava al conjunt local i Piju posava les taules un minut més tard en una primera meitat on l'Igualada ha estat millor. Ja en el segon temps, l'Ascó ha exercit de líder i ha capgirat el marcador amb tres gols d'Adrià que permeten a l'equip obrir escletxa amb els seus perseguidors.

L'inici del primer temps ha estat molt mogut. En el 4' David Sánchez s'havia de retirar del camp per lesió muscular i Miguel Rubio es veia obligat a donar entrada a Ermengol. Amb un Igualada molt intens i després del canvi, a l'equip li ha costat trobar el seu lloc sobre el terreny de joc, i en el minut 9', Fran Arévalo aprofitava una pilota llarga per entrar dins l'àrea i batre amb una gran vaselina a Chiné posant en avantatge al seu equip. Poc li duraria l'alegria als locals, i es que tan sols un minut més tard, Piju galopava per la banda dreta fins la línia de fons i dins l'àrea retallava cap a dins i engaltava un potentíssim xut al segon pal que es col·lava per l'escaire de la porteria de Yannick que res ha pogut fer per evitar el gran gol del davanter asconenc. Amb l'empat al marcador, ha estat l'Igualada qui ha portat el pes d'un partit jugat de tu a tu entre dos grans equips que han demostrat el perquè de la seva posició a la classificació. En el 23' era Fran Arévalo qui amb un llançament de falta des de la frontal enviava la pilota a la creueta després que Chiné toqués el just per evitar el gol dels locals. Eren minuts en els que l'equip asconenc patia i no tenia el control del partit permetent a l'Igualada guanyar molts metres sobre el terreny de joc. Passada la mitja hora de joc, l'equip ha reacionat una mica i s'ha espolsat la pressió que fins al moment estava exercint el conjunt igualadí. En el 37' Edgar a punt estava de fer el segon gràcies a un gran llançament de falta que Yannick amb la punta dels dits ha estat capaç d'enviar a corner. Ja en el tram final del primer temps, l'Igualada també ha estat molt aprop del segon gol en dues clares ocasions, la millor la d'Enric en el 45' després d'una gran galopada en bana esquerra enviant una centrada des de línia de fons que s'estavellava en el pal dret de la porteria de Chiné.

Ja en el segon temps, l'Ascó ha canviat radicalment. Ja en el 48' Edgar conduïa una pilota fins dins l'àrea i quan encarava a Yannick era objecte d'un clar penal que transformaria amb molta sang freda Adrià per posar per davant a l'Ascó. El gol ha donat ales a l'Ascó que durant molts minuts ha realitzat un futbol de molts quilats sobre el Municipal de Les Comes obligant als locals a córrer molt darrera de la pilota. A banda d'això, el conjunt de Miguel Rubio lluitava cada pilota perduda com si fos la última per recuperar el més aviat possible la pilota i evitar d'aquesta manera que l'Igualada entrés en el partit. En el minut 67' l'equip trobaria premi a aquest gran esforç després d'una pilota llarga que refusava de forma defectuosa Yannick davant la pressió de Piju que Adrià des de 30 metres enviara al fons de la xarxa amb un subtil toc que acabaria amb la pilota mansament al fons de la xarxa. El tercer gol ha incrementat encara més la diferència entre els dos equips tant en el marcador com en el joc del partit, i en el minut 77 Adrià enviava una mil·limètrica passada llarga que deixava sol a Ermengol, que sol davant el porter provava una vaselina, que aconseguia aturar sense problemes el porter local, perdonant d'aquesta manera el quart gol asconenc. Veient el recital que estava donant l'Ascó en el segon temps, amb molts dels seus jugadors jugant a un gran nivell, ha fet que l'Igualada baixés una mica els braços en el tram final del partit. Després de l'experiència en el partit davant el Martinenc, l'Ascó no ha volgut deixar res a l'atzar i ha seguit mantenint el seu nivell de joc fins l'últim minut de partit, en el que Adrià aconseguia el seu particular hat-trick després d'una bona jugada de Piju, que dins l'àrea cedia enrere cap al seu company, per a que aquest, amb una potent rosca al segon pal, aconseguís fer l'1-4 definitiu en el marcador.

Gran partit el viscut al Municipal de Les Comes entre un Igualada que està en clara línia ascendent, i un Ascó que es mostra sòlid i ferm en un liderat que intentarà defensar fins al final del campionat. L'Ascó disposa ara de 7 punts respecte el segon classificat (Santfeliuenc) i 9 respecte el tercer (Viladecans), al que li falta encara un partit per disputar.