Història del FC Ascó

Història del FC Ascó

L'any 1941 es funda el primer Club de Futbol a Ascó, amb la denominació de Joventut Deportiva Ascó. Van ser anys difícils per la manca d'instal·lacions i per la situació econòmica de l'època. El primer camp de joc estava situat al Barranc de la Peixera i era un camp sense vestuaris.

Història 1

La Joventut Deportiva Ascó va tenir diversos equips de futbol base i amateurs, arribant a estar set temporades en la categoria Preferent.

Història 2

L'any 2004 es funda el Club Esportiu Ascó-Escola de Futbol, amb 50 jugadors del futbol base i un equip a Tercera, que posteriorment va pujar fins a Primera Territorial.

Història 3

Durant 5 anys van conviure els dos clubs, fins que l'any 2009 es produeix la fusió entre la Joventut Deportiva Ascó i el Club Esportiu Ascó-Escola de Futbol. Fruit d'aquesta fusió, neix el nou Club amb la denominació de Club Futbol Joventut Esportiva Ascó - Escola de Futbol, i amb aquest fet, s'unificava el futbol local de forma definitiva.

Història 4

L'any 2010 es produeix la fusió entre el Club Futbol Joventut Esportiva Ascó-Escola de Futbol i el Futbol Club Benavent, de la província de Lleida, i neix l'actual Club amb la denominació de Futbol Club Ascó, assolint la categoria de Tercera Divisió Nacional amb el seu primer equip, i amb 8 equips més de futbol base i 2 equips de futbol sala masculí i femení, amb un total de 200 jugadors.

Història 5

L'any 2011, l'equip milita a Primera Catalana després del descens de la temporada anterior. Cal destacar la creació d'un altre equip amateur, el Quarta Catalana, i el creixement del Futbol Base amb 9 equips, i els 2 equips de Futbol Sala Masculí i Femení, amb un total de 225 jugadors i 13 equips. 

Història 6

En la temporada següent, el primer equip dirigit per Miguel Rubio i German Inglés aconsegueix el campionat de Lliga de Primera Catalana, el campionat de Catalunya de Futbol Amateur i el retorn a tercera divisió després de dues temporades en la àxima categoria territorial del futbol catlà. A banda d'això, s'estrena la gespa artificial del camp annex al Mpal. d'Ascó on desde llavors disputa tots els seus partits el futbol base.

Història 7

En les temporades 2013-'14 i 2014-'15, l'Ascó seria l'autèntica revelació de la tercera divisió. En la temporada després de l'ascens el conjunt asconenc, després de passar gran part del campionat en els 4 primers llocs de la classificació i arribar a liderar-la en solitari per primer cop en la seva història, es va quedar a les portes de disputar el seu primer Play Off d'ascens a Segona B tot i aconseguir 68 punts que van servir per ser 6è en la classifiació.

Una temporada després el conjunt dirigit per Miguel Rubio i German Inglés s'alçaria amb el campionat de Lliga de Tercera Divisió per primer cop en la seva curta història i disputava dues eliminatòries del Play Off d'ascens a Segona B contra el Jumilla i el Logroñés omplint de gom a gom la grada del Municipal que fou bategada com la Marea Verda.

Sponsors